ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22.08.2013

Posted: 23 Αυγούστου, 2013 in Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

LOGO CASINO THESSALONIKI

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 21/08/2013 πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, συνάντηση-διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας και του Δ.Σ. της Ένωσης παρουσία εκπροσώπων της Ο.Ε.Σ.Ι.Κ. με θέμα το άρθρο 4 της τροποποίησης της Σ.Σ.Ε.. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η επιχείρηση παρέδωσε τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία του επταμήνου τα οποία συγκεντρωτικά εμφανίζουν πτώση της τάξης του 15% στα έσοδα και 7% στην επισκεψιμότητα. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν.

Κατά την πρώτη συνάντηση διασφαλίστηκαν τα εξής:

  • Δέσμευση της εταιρείας για διατήρηση της ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της, που σημαίνει όχι απολύσεις  για οικονομοτεχνικούς λόγους και καμία περεταίρω μείωση μισθών, αποζημιώσεις υπολογισμένες στους μισθούς πριν τις μειώσεις (και με καθεστώς πλήρους απασχόλησης) σε περίπτωση εθελοντικών αποχωρήσεων.
  • Αναφορικά με την πρόθεση της εταιρείας  για  εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας,  συζητήθηκε και εκκρεμεί μια ακόμη συνάντηση για οριστικοποίηση της πρόθεσης που αφορά στην εφαρμογή του μέτρου  για έως (2) μέρες το μήνα με διάρκεια εφαρμογής τεσσάρων μηνών, και έναρξη εφαρμογής το Σεπτέμβριο.

Η δική μας προσέγγιση είναι να περιοριστεί η εφαρμογή του μέτρου σε μία (1) ημέρα μηνιαίως και σε οσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα.

Στη  δεύτερη συνάντηση η διαπραγμάτευση θα αφορά στα τμήματα στα οποία θα γίνει εφαρμογή του μέτρου καθώς και η διασφάλιση της άμεσης αναστολής του σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες της επιχείρησης.

Το Δ.Σ. της Ένωσης ευχαριστεί το σύνολο των εργαζομένων και ειδικότερα τα μέλη του, που με την εργασιακή τους στάση και συμπεριφορά αποτέλεσαν τον πυλώνα που εξασφάλισε  τη διατήρηση της ΣΣΕ και την εφαρμογή – δεδομένων των συνθηκών  – του πλέον  ήπιου μέτρου διαχείρισης της κατάστασης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s